Життя гімназії: Новини: У БМГГ № 2 був проведений «Науковий пікнік: досліджуємо Бердичів-2020».

12 жовтня 2020 року у БМГГ № 2 у рамках Року математики та з метою популяризації наук (хімії, фізики, біології, географії) традиційно був проведений «Науковий пікнік: досліджуємо Бердичів-2020
 
Однією з родзинок «наукового пікніка» справді стало «Хімік-шоу». Справжні і ефектні видовища – холодним білий дим, який шипить і швидко зникає безслідно, або сам надуває кульки. Досліди демонстрували, що наука – це цікаво і пізнавально, що її можна робити своїми руками, що фізика і хімія можуть бути дуже захоплюючими і видовищними, якщо їх вивчення супроводжувати наглядними експериментами.
 
На біологічній локації з допомогою приладів учні побачили речі, несприйнятливі для жодного людського чуття та ока, міркували про загадковість навколишнього світу.
 
На географічній заглянули за межі видимого світу, вивчали природу у всій її складності та багатогранності.
 
Розв’язування задач на історично-математичній локації вкотре підтвердило, що тематика для наукових досліджень – довкола нас, на кожному кроці і, що вона тільки й чекає, щоб її помітили і зацікавилися нею…
 
На кожній локації учні дізнавалися цікаві факти з історії будівель, що оточують рідну гімназію. За результатами STEM-екскурсії команди створили і захистили міні-проєкти «Досліджуємо Бердичів-2020». Були визначені переможці, але найголовніше - всі отримали задоволення від пізнання нового.
 
Учням був цікавий такий формат. Їм подобалося бути дослідниками і відкривачами. Бо на очах відбуваються дива, бо практично з нічого виникає щось цікаве та захоплююче, що можна потім повторити вдома, знову переживши мить причетності до дива.