Життя гімназії: Новини: За рідну українську землю

Глибокий сум, важкий біль у серцях гімназійної родини. За рідну землю, за волю нашого народу українці платять життям кращих своїх синів і доньок. У кожен куточок зболеної України приходять сумні звістки. Бердичівський край знову у сльозах. Прийшла гірка звістка, що наш колишній учень Косюченко Ярослав, молодий, сповнений сил, енергії і планів на щасливе майбутнє життя , героїчно загинув, обороняючи рідну землю. Світлим ангелом він відійшов на небо в оселі Бога.


У 2005 році маленький чорнявий хлопчик Ярослав, тримаючи за руки маму і тата, прийшов до 1-А класу Бердичівської міської гуманітарної гімназії № 2. Швидкий, активний, допитливий Ярославчик одразу привертав до себе увагу вчителів й однокласників. Дитина з відкритим серцем. Любив веселі рухливі ігри. Добрий, щирий, із почуттям гідності, честі. Старанно навчався, займався спортом, відповідально ставився до виконання будь-якого доручення вчителів. У його великих красивих очах світилася козацька лицарська відвага ще зовсім у юному віці. Серце Ярослава було сповнене любові до всього, що оточувало його – батьки, рідні, друзі, рідне місто. Прагнув скрізь побувати і побачити різні міста, країни.
Гарні відповіді на уроках, критичне ставлення до всього і тонкий жарт, що був таким миттєво-доречним, – ось що було характерне Ярославу. А ще був завжди справедливим.
Після закінчення 9 класу у 2014 році креативний, з гарним почуттям гумору, високий худорлявий спортивної статури хлопчина продовжує навчання в Бердичівському коледжі промисловості, економіки та права. Закінчивши коледж, вступає до Київського університету харчових технологій і здобуває фах інженера з ремонту медичного обладнання. Свій трудовий шлях Ярослав розпочав на Дарницькому фармацевтичному заводі. В жовтні 2020 року був призваний на строкову службу до лав Збройних сил України. У лютому 2021 року свідомо обирає для себе шлях козака, захисника Батьківщини і укладає строковий контракт в 79 десантно-штурмовій бригаді міста Миколаєва, мужньо боронить кордони нашої держави, відважно виконуючи свій військовий обов’язок за покликом юної душі й доброго серця.
Усі любили, поважали Ярослава за відповідальне ставлення до праці, за ініціативність, креативність – таким був наш дорогий і рідний учень . Ярослав загинув, відстоюючи незалежність нашої держави, залишившись вірним присязі українського воїна. Його родина втратила найдорожче: сина, онука, друзі – людину з добрим серцем, привітного, порядного, відповідального, мужнього героя, наша країна – справжнього оборонця рідної землі.
Дуже боляче, сумно прощатися зі справжнім патріотом Ярославом Косюченком. Педагогічний, учнівський та батьківський колективи БМГГ №2 глибоко сумують із приводу загибелі Ярослава і висловлюють щире співчуття його батькам та рідним. Вічна слава Герою Ярославу!