Життя гімназії: Новини: Візит до польського міста Ченстохови

У рамках офіційного візиту з 18 по 21 січня 2022 року делегація управлінців та освітян (в тому числі з педагогами БМГГ №2) відвідала місто Ченстохова – духовний центр Польщі.

Тепло та гостинно зустріли бердичівлян заступник мера Річард Стефаняк, начальник відділу освіти Рафал Пьотровскі, директори муніципального дитячого садка №37 Анна Ліс й початкової школи № 24 Йоанна Засемпа, керівник комплексу економічних шкіл Мачєй Тшмєль. Польські колеги запросили до своїх закладів, познайомили з діяльністю учнівських та педагогічних колективів, показали повагу до нашої культури, заспівавши українських пісень. Наші партнери охоче продемонстрували шану до своїх традицій і бажання до плідної співпраці.
Учасники делегації також побувати в мерії на офіційному прийомі з Президентом міста Кшиштофом Матиящиком, який висловив слова вітання та глибоку повагу до гостей з України.
У жовтні 2021 року директор Бердичівської міської гуманітарної гімназії №2 Толочко Ірина підписала Міжнародну угоду з директором початкової школи №24 Йоанною Засемпою. Даний візит дав можливість детально обговорити подальші дії в реалізації нових проєктів.
Незабутнім враженням від поїздки до Ченстохови залишиться неймовірна краса та духовна атмосфера міста, його глибока історія, адже бердичівляни мали честь відвідати вечірню месу на Ясній Горі, здійснити екскурсії до католицького монастиря, місцевої рашуті, історичного музею Ченстохови, копальні видобутку срібла, Музею хліба тощо.
Щиро дякуємо польським колегам за гостинний прийом!